Hvorfor det er vigtigt, at klinikker og saloner har råd til at markedsføre sig!

Som ejer og direktør for markedsføringsportalen mymap.dk er det mig en stor glæde at se, at vores forretningsgrundlag allerede har hjulpet en masse virksomheder i hele landet, uden at de har skulle betale en bondegård for at blive eksponeret for de kundesegmenter, der havrdet største potentiale for at blive tilbagevendende kunder – nemlig de lokale! Idéen til portalen opstod under en massagebehandling, hvor jeg og massøren talte om, hvor svært det er for især små virksomheder at blive set af potentielle kunder. dette skyldes at mange isør små klinikker og saloner ikke altid har mulighed for synlig skiltning – eller reklame i det hele taget. Massøren ærgrede sig over, at man som behandler ikke bare kunne koncentrerer sig om det, man var god til (her massage). For at blive set selv af kunder, der ikke bor længere væk end næste gadehjørne, er man nemlig i dag nødt til også at være synlig online. Det betyder at man som behandler også skal sætte sig ind i at lave hjemmesider eller som nødløsning benytte sig af de dyre deal-sider, bare for at opnå en smule eksponering. Jeg har igennem årerne talt med flere forskellige klinik- og salonejere og mht. deals forholder det sig åbenbart sådan, at udover at behandlingen skal sætte omkring 50% ned, skal klinikken eller salonen også aflevere 20-50% af sin indkomst til deal-siden. Det betyder, at den enkelte klinik eller salon i mange tilfælde står tilbage med under 100 kr., med hvilke de skal dække udgifter til både husleje, produkter, moms og løn. Det er altså en underskudsforretning af kaliber, og det værste er, at klinikken eller salonen ikke engang kan være sikre på at kunderne kommer tilbage. De færreste der benytter sig af den enkelte deal er nemlig hverken fra lokalområdet eller parate til at betale den fulde pris, hvis de skulle komme igen.

Efter min pragtfulde massage kunne jeg ikke lade være at spekulere på den samtale jeg havde haft med massøren. Jeg fandt og finder det stadig absurd, at dygtige lokale behandlere – som massøren der lige havde givet mig alletiders massage – kunne blive tvunget til at dreje nøglen om, kun pga. manglende synlighed. Men samtidigt ved jeg også som forbruger, at mange klinikker og saloner kan være umulige at opdage, med mindre man vader lige ind i dem.. Så hvad var der at gøre? Svaret blev mymap.dk, en markedsføringsportal, hvor kunder kan søge efter forskellige behandlinger i nærheden af dem, og dermed kan få øjnene for de mange muligheder, der jo rent faktisk findes i deres lokalområde.

Hvad går tjenesten ud på?

Tjenesten fungerer således at en kunde/forbruger går ind på mymap.dk, skriver hvilken type behandling de søge, vælger deres placering og trykker søg. Vupti så står de med en oversigt over de steder indenfor en radius på 3 km, der tilbyder den specifikke behandlingstype de har søgt efter. Hver enkelt behandlingssted har sin egen profil, hvilket betyder at når kunden trykker på den kan de både læse om virksomheden, se den placering, åbningstider, kontaktinformation og evt. billedgalleri og bookingsystem. Der er mulighed for at kunden efter behandling kan gå ind og bedømme sin oplevelse, således at andre potentielle kunder også skulle have lyst til at få en lignende behandling. Modsat de mange deal-sites kræver mymap.dk ikke ikke et horribelt beløb for at man som klinik eller salon eksponeres på vores site. Vi har nemlig en måske romantisk idé om at samfundet er mere levende, når mange lokale virksomheder blomstre. Derfor kræver vi også kun et symbolsk beløb for vores tjenester – og kun så meget at vi kan dække vores egne omkostninger.

 

Det betyder det for din Klinik eller Salon!

Ved at have en profil på mymap.dk sikre man sig som sagt at relevante kundeemner kan finde din klinik eller salon, hvis de benytter sig af vores service. Men det er ikke den eneste grund til, at det kan betale sig at have en profil hos os. Mymap.dk sikre dig nemlig også en højere placering på Google, hvilket grunder i en anden meget vigtig del af SEO-arbejde, nemlig link building! I søgeresultater viser Google links til sider, som den anser relevante og pålidelige. Dette måles ved at søgemaskinen (altså Google) analysere antallet og kvaliteten af ​​links fra andre websider. Meget forsimplet har din virksomhed altså mulighed for at rangere højere på Google, så længe andre websider linker til dem. Når en profil på mymap.dk er med til at sikre din klinik eller salon en højere placering skyldes det, at vores site dagligt har mange besøgende, samt at flere andre sider allerede linker til os. Google finder os derfor altså både relevante og pålidelige, hvilket smitter af på de virksomheder, der er en del af vores brand. Mange af vores kunder har derfor efter at have oprettet et abonnement oplevet at rykke højt op i Googles resultater.

Når det er vigtigt at have en god placering på bl.a. Google skyldes det at det driver mere trafik til din virksomhed, hvilket betyder at du bliver mere synlig for potentielle kunder og dermed sikre dig flere salg. Hvor mymap.dk giver dig en fordel er – foruden at din klinik eller salon bliver synlig for de, der benytter vores tjeneste – at et abonnement hos os øger din rangering på bl.a. Google set i forhold til andre ikke-optimerede websteder. Altså opnår din klinik eller salon mere eksponering for potentielle kunder end mange af dine konkurrenters, også selvom du ikke selv er en haj til SEO eller hjemmesider. Ved at ligge højt placeret fremstår din virksomhed som både professionel og troværdig, og i stedet for at bruge tid og kræfter på at markedsføre dig på det ene dyre site efter det andet, kan du med en profil hos os begynde at fokusere på det du er bedst til: At vinde dine kunders tillid og loyalitet ved at vise din ekspertise! Samtidig er din klinik eller salons langsigtede overlevelse med til at opfylde vores drøm om levende lokalsamfund!

 

Og så lige prikken over i’et

I det vi går op i, at der i liv i lokalsamfundene, har vi valgt at investere i en gratis jobportal tilegnet vores kundesegment. Det betyder altså, at hvis din klinik eller salon er beskæftiget inden for brancherne skønhed, sundhed eller velvære, kan du oprette gratis stillingsopslag på vores side. Vi glæder os nemlig over, at når din virksomhed blomstrer, kan der komme endnu mere gang i erhvervslivet. Og det er i hvert fald ikke prisen på et jobopslag, der skal afholde dig fra at ekspandere. Vi har endvidere indgået et samarbejde med Jobindex, hvilket betyder at de stillinger, der opslås hos os også bliver tilgængelige på deres jobportal!

 

Jeg håber derfor at din klinik eller salon vil benytte vores markedsføringstilbud! Vi har i hver fald ønsket om at skabe de bedste betingelser for at du kan praktisere det du elsker, uden at du skal gå på kompromis med økonomi! Forhåbentlig kan vi sammen skabe et Danmark, hvor alle lokalsamfund blomstre 🙂

Skriv en kommentar